A végletek szigete
  • ISBN: 9786155331077
  • Eredeti cím: The Rainbow Troops
  • Kiadás éve: 2013
  • Méret: 130x195 mm
  • Terjedelem: 318 oldal
  • Borító: Kartonált, ragasztott

A végletek szigete

Andrea Hirata

3490 Ft
20%
2792 Ft

A mesésen szép indonéz Belitong a földkerekség egyik ásványi kincsekben leggazdagabb szigete. A dúsgazdag szigetlakók világától elszakadva, az ónbánya szomszédságában mégis koldusszegény iskola küszködik a fennmaradásért, hogy a legszegényebb családok gyerekeit okíthassa. Történetünk kezdetén egy szellemi fogyatékos kisfiú érkezésének köszönhetően jön össze tíz gyerek, hogy végre megkezdődhessen a tanév.

A kalandokkal tarkított, egyes szám első személyben elmesélt, helyenként mitologikus regény a szerző személyes élményein alapul. Ahogy a szemünk láttára felcseperedő fiú látja-láttatja, tanúi lehetünk két elkötelezett pedagógus, az öreg iskolaigazgató és a fiatal tanítónő hősies helytállásának, elbeszélőnk, a tehetséges szegény fiú és a gazdagok világából a nyomorúságos iskolába „menekülő” bakfis szerelmének, találkozhatunk mágussal, a jó és a gonosz erőivel, a minden akadályt leküzdeni kész tudásvággyal. És nem utolsósorban csodákkal, amelyekről kiderül, hogy igazi csodák nincsenek, mert csak igazi erőfeszítések árán születhet siker.

Linkajánló

Sorolvasó - Andrea Hirata: A végletek szigeteAndi élményei blog - A végletek szigeteVasárnapi Hírek - Az élet ünnepeInforádió - A tanulás az élet ünnepEkultura - Andrea Hirata: A végletek szigeteProfondus Librum - Andrea Hirata: A végletek szigete, avagy hőstörténet egy iskoláról

Kosárba

Kapcsolódó ajánlatok

20%
Szputnyik, szívecském!
3490 Ft
2792 Ft
20%
Tánc, tánc, tánc
4290 Ft
3432 Ft
20%
Birkakergető nagy kaland
4290 Ft
3432 Ft