Anthony Capella

Anthony Capella

A Nagy-Britanniában élő szerző szellemes, pikáns, érzéki megközelítésben meséli el hol a távoli, hol a közelmúlt történelmi környezetébe ágyazott történeteit.

Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a Szerelem étke 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.
Capella egy irodalmi ínyenc, aki céljául tűzte ki, hogy a könyvei révén érzéki örömökhöz juttatja olvasóit. Saját bevallása szerint hedonista és szívesen ír az érzékiségről, de soha nem csak önmagáért: fontos a kerettörténet, ami körülöleli azt, különben unalmas lenne, csak érzéki dolgokat olvasni. Egy-egy könyvéhez alapos kutatásokat végez. Az etióp kávékat szereti a legjobban, ott az Európából ismert borvidékekhez hasonlóan „kávévidékek” léteznek, melyek termését ízről meg lehet különböztetni. Biztos nem véletlen, hogy saját honlapján kedvenc ételeiről is szívesen kérdezik olvasói.

Nálunk is kapható könyvei

20%
Vendéglő a Vezúvnál
3990 Ft
3192 Ft
20%
A kávék költője
3990 Ft
3192 Ft
20%
A jégkirálynő
3990 Ft
3192 Ft