Chuck Williams
A gazdasági válságban apja autójavító műhelye tönkrement és a család Kaliforniába költözött. Középiskoláját úgy végezte, hogy délutánonként egy farmon dolgozott Palm Spring mellett.
A II. világháború alatt repülőgép szerelőként szolgált Indiában és Észak Afrikában, majd Los Angelesbe tért vissza.
1947-ben Sonomába költözött és sikeres építési vállalkozó lett. 1956-ban vasárú üzletet vásárolt, két év alatt átszervezte, és francia konyhai eszközöket kezdett forgalmazni. Mivel ebben az időben nehezen hozzáférhetőek voltak a hasonló termékek Amerikában, Williams-Sonoma nevű vállalkozása hamar felfutott.
1971-ben adta ki első katalógusát és ma már több, mint 200 boltot számláló üzlethálózata van szerte az országban. Újabban Kanadában is terjeszkedik. Cégének központjában San Franciscoban tesztkonyhát üzemeltet, ahol kipróbálják a katalógusokba és szakácskönyvekbe kerülő recepteket.
Kiadója és társszerzője csaknem valamennyi szakácskönyvnek, melyet cége megjelentet, beleértve a Williams-Sonoma Konyhakönyvtár sorozatot, melynek eddigi 40 folytatása közel 10 millió példányban kelt el.
Szerzője egy olyan sorozatnak, melynek részei pl. Az egyszerű konyha, Az egyszerű amerikai konyha, Az egyszerű francia konyha, Az egyszerű olasz konyha.
Támogatja a szakmai oktatást, számos elismeréssel és díjjal rendelkezik.
Joyce Goldstein éttermi és élelmiszeripari tanácsadó. Területe a receptfejlesztés, a menüdesign és az éttermi személyzet továbbképzése.
Tizenkét évig tulajdonosa és séfje volt a San franciscoi Square One mediterrán étteremnek. Menüjét olasz, spanyol, francia, görög, török, közel-keleti és észak-afrikai ételekből állította össze. Számos díjat nyert ételeivel, italaival és a kiszolgálás színvonalával. Közvetlenül az étterem mellett üzemeltetett egy szintén sikeres kávézót, ahol pizzát és szendvicset forgalmaztak.
Alapítója és igazgatója egy San Francisco-ban működő nemzetközi szakács iskolának és konyhatervezést tanít a California Egyetem Építészkarán.
Rangos szakmai díjak tulajdonosa, profi szakácskönyv író. Eddig több, mint húsz szakácskönyv szerzője, vagy társszerzője.
Sikeres kosárba tétel!