Ünnepek idején vacsorára remek falatokat varázsolhatunk az asztalra a hagyományos ételek maradékából a hétvégi kártyapartit pedig mennyei paprika- és paradicsomlevessel különleges szendvicsekkel süteményekkel és hideg citrompudinggal tehetjük színesebbé.
A Hétköznapi ünnepek szakácskönyv a szerző a híres séf és tanár Joyce Goldstein további 15 menüjavaslatát tartalmazza. Részletes útmutatása alapján az adott évszaknak megfelelő friss hozzávalókból könnyen gyorsan készíthetünk ínycsiklandó ételeket és tucatnyi kreatív ötlete nyomán különleges megoldásokkal lephetjük meg családunkat és vendégeinket. Nem csupán a recepteket de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos színes fotók szemléltetik. Chuck Williams a Williams-Sonoma gasztronómiai hálózat megalapítója számos gyakorlati tanáccsal szolgál hogy zökkenőmentessé és emlékezetessé tehessük az alkalmi összejöveteleket. Ötleteket ad a vendégek meghívásán az italválasztékon és a szervezésen túl arra nézve is mely ételek készíthetők el már akár korábban is. Külön fejezetet szentel a vendéglátás ábécéjének; bevezeti az olvasót a készletezés a terítés a szalvétahajtogatás valamint a virágkötés rejtelmeibe. Ezen túlmenően ábrákkal illusztrált kislexikonban ismerteti a főzési/sütési alapfogalmakat és technikákat.