Isten teremtményei
  • ISBN: 9789639973008
  • Eredeti cím: Remarkable Creatures
  • Kiadás éve: 2009
  • Méret: 130x205 mm
  • Terjedelem: 328 oldal
  • Borító: keménytábla, védőborító

Isten teremtményei

Tracy Chevalier

3490 Ft
20%
2792 Ft

A 19. század elején a dél-angliai Lyme Regis nevű szeles tengerparti városkában él egy fiatal lány aki tudja hogy másra többre született mint a szegény munkáscsaládok sarjai. Mary Anning gyermekkorában túlél egy villámcsapást amelynek emlékeként örökké vágyik a bizsergető érzésre.

Hamar észreveszi a parti sziklák fosszíliáinak érdekes rajzolatát és miután rátalál egy ismeretlen lény furcsa koponyájára rádöbben hogy a hasonló kincsek felkutatásában folyton részese lehet a villámlás okozta élménynek. Mary leletei rövidesen zavarba hozzák a férfiak uralta tudományos világot mert jóval Darwin elméletének megszületése előtt új kérdéseket vetnek fel a világ teremtéséről. Saját közössége is gyanakvással tekint a fiatal nőre aki a sosem látott lények letisztogatott csontjainak eladásából tartja el magát ráadásul az a pletyka járja róla hogy tiltott szerelem rabja. Még az elemek sem bánnak vele gyengéden mert csontig hatoló hideg viharok és földcsuszamlások formájában tényleg mindig körülötte csapkodnak a villámok. A középosztálybeli Elizabeth Philpot személyében azonban igaz támogatóra lel és a köztük erősödő őszinte barátság megóvja őket mindennel szemben.

A Geopen Kiadónál megjelent művei:

Hulló angyalok, A hölgy és az egyszarvú, Ártatlanok, A kék szűz, Isten teremtményei, Leány gyöngy fülbevalóval, Az utolsó szökevény

Linkajánló

Isten teremtményei - Olvasóterem

 

Nem elérhető

Kapcsolódó ajánlatok

20%
Nem vagyok én Aranylótusz
3990 Ft
3192 Ft
20%
Az utolsó szökevény
3990 Ft
3192 Ft
20%
Ragadunk
3990 Ft
3192 Ft